Снимка НСООт НСО почетоха паметта на достоен българин, който загина при

...
Снимка НСООт НСО почетоха паметта на достоен българин, който загина при
Коментари Харесай

От НСО отдадоха почит пред паметта на младши лейтенант Стефан Янчулев

Снимка НСО

От НСО уважиха паметта на заслужен българин, който почина при осъществяване на служебния си дълг. Служители на Националната работа за защита отдадоха респект пред паметта на младши лейтенант Стефан Янчулев, оповестиха от НСО.

На този ден  преди 20 години Янчулев губи живота си при осъществяване на служебния си дълг  по време на публично посещаване на президента на Република Малта (1999-2004 г.) Гуидо Де Марко в Република България.  На 14 март 2001  г. при напредване на формалната делегация от Рилския манастир към София, в региона на дупнишкото село Мурсалево, насрещно движещ се тежкотоварен влекач се врязва в колоната от коли на НСО, които обезпечават формалната делегация на президента Де Марко.

Стефан Янчулев е лидер на оперативния автомобил, който поема главния удар и избавя живота на охраняемото лице. При удара Янчулев губи живота си, а различен офицер на охранителната работа е тежко ранен. Други петима души получават пострадвания с друга степен.

Със заповед на началника на НСО от 16 март 2001 година старши сержант Стефан Янчулев е нараснал посмъртно в звание " младши лейтенант ". Със заповед от 10 април с.г. за почтена и вярна работа в Националната работа за защита и за проявен висок професионализъм е награден посмъртно с " Почетен знак на Националната работа за защита ", написа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР